Her finner du en oversikt over kurs, konferanser og andre arrangementer. Klikk på lenkene for mer informasjon. Savner du noe? Tips oss gjerne!

 

NOVEMBER

1-3. november: Cosmic Education i Italia
Seminar med Baiba Krumins Grazzini på Centro Montessori Cortina. Les mer her (flyer på engelsk litt ned på siden).

11-12. november: Montessori Norges lederkonferanse på Gardermoen
Se program og meld deg på her.

15. november: Virkes utdanningspolitiske konferanse i Oslo
På årets utdanningspolitiske konferanse kan du la deg inspirere til hvordan din skole kan jobbe med bærekraft, innovasjon, og livslang kompetansebygging. Professor Mads Andenes vil ta for seg rettssikkerhet knyttet til §9a i opplæringsloven og mannen med lengst erfaring som innsatsleder i Oslopolitiet, Thor Langli, vil bevisstgjøre oss på planlegging og håndtering i krisesituasjoner. Les mer og meld deg på her.

22-24. november: 8th European Nienhuis Montessori Retreat i Nederland
Årets tema er A prepared environment should not be a museum but a dynamic learning environment. Les mer og meld deg på her.

2020

JANUAR

24-26. januar: Materiellkurs del 1 med Montessori Nord-Norge
Montessori Nord-Norge arrangerer kurs med Sarah Kennedy-Berge og Nicole Hermann på Tjeldsundbrua kro- og hotell. Kurset vil ha fokus på materiell for mellomtrinnet, og vil også passe for de som underviser på ungdomstrinnet. Meld deg på her.

Planlagt våren 2020: Økologiske skolehager og bærekraftig læring
Et kurs som kombinerer teori og praktisk arbeid og legger et grunnlag for økologiske hager i barnehager, skoler og gårder som driver sosialt/pedagogisk arbeid. Arrangeres av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, og gir 15 studiepoeng. Les mer her.

 

FEBRUAR

24. februar – 5. mars: AMI-assistentkurs på Bakkenteigen
Kurset egner seg for alle som arbeider eller ønsker å arbeide i montessoribarnehage eller -skole og som ikke har tatt montessori-lærerutdanning. Kurset arrangeres av Montessorisenteret, les mer og meld deg på her.

 

MARS

13-15. mars: Kosmisk utdanning /uteskole på Gardermoen
Kurset er det samme som ble avholdt i september, og som fikk veldig gode tilbakemeldinger fra deltagerne. Kurset omhandler kosmisk utdanning med fokus på historiene. I utedelen får vi forslag til hvordan man kan drive uteskole. Kursholdere: Margarita Moreno, Sarah Kennedy-Berge og Nicole Hermann. Arrangør er Montessori Nord-Norge. Les mer og meld deg på her.

APRIL

17-19. april: Materiellkurs del 2 med Montessori Nord-Norge
Montessori Nord-Norge arrangerer kurs med Sarah Kennedy-Berge og Nicole Hermann på Tjeldsundbrua kro- og hotell. Kurset vil ha fokus på materiell for mellomtrinnet, og vil også passe for de som underviser på ungdomstrinnet. Kurset er en videreføring av del 1. Les mer og meld deg på her.

16.-20. april: AMI Annual General Meeting i Amsterdam
Årlig samling med montessoriorganisasjoner og -pedagoger fra hele verden i regi av Association Montessori Internationale (AMI). Les mer her.

 

SEPTEMBER

11-13. september: 7th Nordic Montessori Congress i Bergen
Nordisk kongress med deltakere fra Finland, Sverige, Danmark og Norge. Foreløpig informasjon om program, priser og påmelding her.

 

2021

 

JULI

16-19. juli: 29th International Montessori Congress i Bangkok
Hvert fjerde år arrangeres det internasjonal montessorikongress med deltakere fra hele verden. Denne gang i Bangkok i Thailand. Arrangørene vil legge ut informasjon på denne nettsiden.