Kurs og konferanser

Her finner du en oversikt over kurs, konferanser og andre arrangementer. Klikk på lenkene for mer informasjon. Savner du noe? Tips oss gjerne!

NOVEMBER

1. november: Klimaseminaret 2018 i Oslo
Utdanningsforbundet arrangerer seminaret der du vil få spennende presentasjoner av hvordan barnehager og skoler driver god og motiverende klimaundervisning. Seminaret er gratis og åpent for alle. Les mer og meld deg på her.

1-4. november: Lead Montessori i Praha
Internasjonal konferanse for montessori-ledere, med Kathy Minardi, Sue Pritzker og Peter Davidson. Arrangør er Montessori Institute Prague. Les mer om konferansen her.

9. november: Virkes utdanningspolitiske konferanse i Oslo
Digitaliseringen er kommet til skolen og det endrer hvordan vi jobber, tenker og samarbeider. Vi gir deg innsikt og inspirasjon til å ta din skole videre i det digitale. Vi tar den store diskusjonen om hvordan utdanningssektoren kan møte behovene til fremtidens samfunn og arbeidsliv. Les fullstendig program og informasjon om påmelding her.

9-10. november: From the Garden to the Table i London
AMI Refresher Course arrangert av Maria Montessori Institute. Les mer om kurset og påmelding her.

9-11. november: 7th European Nienhuis Montessori Retreat i Nederland
Tema er «Tools to get to know your children», les mer om arrangementet og påmelding her.

12-13. november: Norsk Montessoriforbunds Lederkonferanse i Oslo
Blant foredragsholderne er Clare Healy Walls, Philip O’Brien, Bodil Houg, Bjørn Brodwall og Jan Tore Sanner. Les mer om programmet og påmelding her.

30. november – 1. desember: Classroom Management i barnehage og skole på Bakkenteigen
Temakurs for pedagogiske ledere i montessoriskolen og montessoribarnehagen. Kurset arrangeres av Montessorisenteret, les mer og meld deg på her.

 

DESEMBER

27. desember: Montessori Football Introductory Course i Spania
Et praktisk rettet kurs som viser hvordan barna kan trene fotball i tråd med montessoripedagogikkens grunnprinsipper og verdier. Les mer om kurset og påmelding her.

 

2019

JANUAR

Oppstart for nytt kull i videreutdanning i montessoripedagogikk ved Universitetet i Sørøst Norge. NB: Søknadsfrist 1. november.
Studiet er en videreutdanning som gir 60 studiepoeng og kvalifiserer til å jobbe som godkjent montessorilærer/montessoripedagog i skole eller barnehage. Les mer om studiet og hvordan du søker her.

8-12. januar: International Congress for School Effectiveness and Improvement (ICSEI) i Stavanger
ICSEI er en årlig utdanningskongress for deltakere fra hele verden. Konferansen har som mål å skape samarbeid mellom skoleledere, utdanningsmyndigheter og forskere. ICSEI 2019 arrangeres av Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora ved Universitetet i Stavanger. Les mer om kongressen her, og om program og påmelding her.

 

FEBRUAR

4.-5. februar: Fremtidens spesialundervisning på Gardermoen
En praktisk rettet konferanse, om tiltak som fungerer. Les mer om program og påmelding her.

18. februar: Kurs i økologiske skolehager og bærekraftig læring i Oslo
Samlingsbasert videreutdanning fra Norges miljø- bioteknologiske universitet som gir 15 studiepoeng. Les mer om kurset her.

 

MARS

21-22. mars: Kurs i Inclusive Education på Gardermoen
Hvordan tilrettelegge for barn med ulike behov i et montessorimiljø? Kursholder er Silvia Dubovey. Les mer om kurset og meld deg på her.

23. mars: Nasjonal montessorikongress på Gardermoen
Norsk Montessoriforbund ønsker å samle hele det norske montessorimiljøet, og inviterer alle ansatte ved landets montessoriskoler og -barnehager til montessorikongress. Se hele programmet, oversikt over workshops og meld deg på her.

24. mars: Norsk Montessoriforbunds Landsmøte på Gardermoen
Informasjon kommer.

 

MAI

8-9. mai: Nasjonal lederkonferanse #viktigsteleder2019 på Gardermoen
Konferansen, #viktigsteleder2019, skal bidra til sterk ledelse av profesjonsutvikling i barnehager og skoler. Vi vil styrke sektorenes evne til å bygge godt ledede organisasjoner, som kan løse samfunnsoppdragene gjennom sterke profesjonelle fellesskap, helt fra skole- og barnehageeier og frem til hver enkelt lærer. Konferansen arrangeres av Skolelederforbundet. Les mer og meld deg på her.

 

SEPTEMBER

16-26. september: AMI-assistentkurs på Bakkenteigen
Kurset egner seg for alle som arbeider eller ønsker å arbeide i montessoribarnehage eller -skole og som ikke har tatt montessori-lærerutdanning. Kurset arrangeres av Montessorisenteret, les mer og meld deg på her.

 

2020

SEPTEMBER

7th Nordic Montessori Congress i Bergen
Nordisk kongress med deltakere fra Finland, Sverige, Danmark og Norge. Mer informasjon kommer.

 

2021

JULI

16-19. juli: 29th International Montessori Congress i Bangkok
Hvert fjerde år arrangeres det internasjonal montessorikongress med deltakere fra hele verden. Denne gang i Bangkok i Thailand. Arrangørene vil legge ut informasjon på denne nettsiden.