Her finner du en oversikt over kurs, konferanser og andre arrangementer. Klikk på lenkene for mer informasjon. Savner du noe? Tips oss gjerne!

Kurs du kan ta når som helst:

Digitalt styrekurs med advokat Bjørn Brodwall
Sitter du styret til en montessoriskole? Da har du et stort ansvar! Du kan nå ta vårt digitale styrekurs når det passer deg. Les mer om kurset og kjøp det her.

Montessori Sports: Digitalt kurs om barn, idrett og montessoripedagogikk.
Du finner mer informasjon her.

 

NOVEMBER

4. november: Skolehageseminaret 2022: Hvordan dyrke handling og så håp
Vitenparken og Økologisk Norge arrangerer seminaret på campus NMBU. Seminaret er lagt opp med foredrag på morgenen, som kan følges digitalt eller på Vitenparken. Seminaret avsluttes med ulike praktiske økter på campus. Se fullstendig program og meld deg på her.

4.-6. november: 10th European Nienhuis Montessori Retreat i Nederland
Årlig inspirasjonshelg i Nienhuis Montessoris lokaler i Nederland. Årets tema er The Materialized Abstraction. Blant foredragsholderne er AMI-trainere Madlena Ulrich, Jenny Marie Höglund, Kyla Morenz og Patricia Wallner. Begrenset antall plasser, se hele programmet og meld deg på her.

7.-13. november: Childhood Potential: Montessori for babies and toddlers (online)
Digital, internasjonal konferanse om montessoripedagogikk. Tema for denne konferansen er de yngste barna. Konferansen er gratis dersom du følger den live. Les mer og meld deg på her.

10. november – 13. desember: AMI 6-12 Assistant Certificate Course (online)
Grundig innføringskurs i montessoripedagogikk for barn fra 6-12. Kurset egner seg godt for deg som jobber i en montessoriskole, men ikke er montessoripedagog. Kurset arrangeres av Montessori Institute Prague. Les mer og meld deg på her.

12. og 13. november: Fordypningskurs i montessoripedagogikk på Gardermoen
Fordypningskurs (ofte kalt refresher) i montessoripedagogikk for deg som har god kjennskap til montessoripedagogikk. Tema er lesing for 0-6 og geometri for 6-12. Les mer og meld deg på her.

14. og 15. november: Montessori Norges Lederkonferanse i Oslo
Årlig konferanse for ledere i montessoriskoler og -barnehager. Les mer her.

18.-20. november: Kosmisk/tverrfaglig i Harstad/Narvik
Kosmisk utdanning er grunnlaget for pensumet for 6-12 år. Vi skal presentere mange fortellinger for å illustrere sammenhengene i pensumet, og tidslinjene for å få en lineær presentasjon av pensumet. Det blir også gruppearbeid med praktisk arbeid, diskusjon og råd om hvordan man kan implementere i praksis og hodle selvstyrt forskning i gang i klasserommet. Kursholder er Sarah Kennedy-Berge, arrangør er Cursum Torbergsen. Kurssted er Tjeldsundbrua hotel. Les mer her: KURS-PLAKAT HØSTEN 2022 – A3

28. november – 15. desember: AMI Assistants Certificate (Orientation) Course 6-12 (online)
Grundig innføringskurs i montessoripedagogikk for barn fra 6-12. Kurset egner seg godt for deg som jobber i en montessoriskole, men ikke er montessoripedagog. Kurset arrangeres av Maria Montessori Institute i London. Les mer og meld deg på her.

 

2023

 

JANUAR

4. januar – 25. februar: AMI Adolescent Introductory Workshop (online)
This online course provides a foundation in the Montessori theory and approach for working with adolescents (young people aged 12-18 years). Arrangør er Maria Montessori Institute i London. Les mer og meld deg på her.

 

FEBRUAR

16. februar – 18. mars: AMI grunnkurs i montessoripedagogikk (digitalt)
Dette er et grundig innføringskurs i montessoripedagogikk, og egner seg for foresatte, ledere, lærere, assistenter og styremedlemmer. Assistenter kan bygge på grunnkurset med et praktisk assistentkurs. Arrangør er Montessori Norge. Les mer her.

18. februar – 18. mars: Observation in an Elementary (6-12) Classroom
A practical hands-on workshop with AMI teacher trainer Kyla Morenz to work towards a well-prepared elementary environment understood through effective observation. Arrangør er Montessori Institute Prague. Les mer her.

 

MARS

6.-11.mars: Global Montessori Games 2023 i Bergen
daVinci Montessoriskole er vertskap. Arrangement for elever fra 14 til 17 år, les mer om arrangementet og påmelding her.

27.-29. mars: AMI assistentkurs i montessoripedagogikk på Bakkenteigen
Et tillegg til grunnkurset som retter seg mot de som skal jobbe som assistenter i en montessoribarnehage eller -skole. Fokus er materiell, materiellaging og rollen som assistent. Arrangør er Montessori Norge. Les mer her.

 

APRIL

14-16. april: AMI 2023 Annual Global Meeting i Delft
Årlig konferanse og årsmøte for Association Montessori Internationale. Mer informasjon om program og påmelding kommer.

15. april – 8. juli: AMI Assistants Certificate (Orientation) Course 0-3 (online)
Grundig innføringskurs i montessoripedagogikk for barn fra 0-3. Kurset egner seg godt for både foresatte og deg som jobber i en montessoribarnehage, men ikke er montessoripedagog. Kurset arrangeres av Maria Montessori Institute i London. Les mer og meld deg på her.

17.-22. april: Global Montessori Games i Italia
Internasjonalt arrangement for montessorielever fra 9-12 år med vekt på idrett, fred og kulturell utveksling. Arrangør er Global Montessori Games. Les mer her.

21.-23. april: Montessori Norges Landsmøte 2023 på Stiklestad
Montessori Trøndelag er vertskap for Montessori Norges landsmøte. Mer informasjon kommer.

 

AUGUST

2.-5. august: 29th International Montessori Congress i Bangkok
Hvert fjerde år arrangeres det internasjonal montessorikongress med deltakere fra hele verden. Konferansen skulle ha blitt arrangert sommeren 2021, men er utsatt på grunn av covid-19. Arrangørene vil legge ut informasjon på denne nettsiden.

 

SEPTEMBER

29. september – 1. oktober: Montessori Europe Annual Congress i Gdansk
Tema er blant annet Social Justice. Mer informasjon vil komme på nettsiden deres.