Kurs og konferanser

Her finner du en oversikt over kurs, konferanser og andre arrangementer. Klikk på lenkene for mer informasjon. Savner du noe? Tips oss gjerne!

 

MAI

8-9. mai: Nasjonal lederkonferanse #viktigsteleder2019 på Gardermoen
Konferansen, #viktigsteleder2019, skal bidra til sterk ledelse av profesjonsutvikling i barnehager og skoler. Vi vil styrke sektorenes evne til å bygge godt lede organisasjoner, som kan løse samfunnsoppdragene gjennom sterke profesjonelle fellesskap, helt fra skole- og barnehageeier og frem til hver enkelt lærer. Konferansen arrangeres av Skolelederforbundet. Les mer og meld deg på her.

9-10. mai: Skolemiljøkonferansen på Gardermoen
Konferansen retter seg mot alle som jobber med barn, og har tema folkehelse, livsmestring og medborgerskap. Arrangør er JobbAktiv. Les mer om programmet og påmelding her.

16-19. mai: Introductory Adolescent Workshop i Praha
Workshop med Jenny Höglund, arrangert av Great Work Inc (AMI/NAMTA) og Montessori Institute Prague. The focus of this workshop is Montessori theory and methodology for working with adolescents (12-18 years).  Les mer og meld deg på her.

21. mai: Muligheter og dilemmaer for rektorer og skoleledere i Oslo
Er du skoleleder? Da er dette seminaret for deg! Her vil du få en innføring fra A til Å om temaer og problemstillinger du vil møte i ditt virke som rektor. Lederskap er en krevende jobb og vi skal være der for å hjelpe deg, men med dette seminaret vil du stå mye bedre rustet til å gjøre en god jobb i møte med elever, foreldre og ansatte. Arrangør er Hovedorganisasjonen Virke. Les mer her.

31. mai: Studiestart Duhovka Institute (AMS): Early Childhood og Elementary på Hamar
Les mer om videreutdanningen i montessoripedagogikk deltid på Hamar her.

JUNI

13-14. juni: Seksuelle overgrep 2019 på Gardermoen
Avdekking, forebygging og håndtering av seksuelle overgrep mot barn og unge. Målgruppen for konferansen er barnevernsansatte, helsesøster, politi, skole, barnehage, PPT og andre som arbeider med barn og unge. Arrangør er JobbAktiv. Les mer og meld deg på her.

23. juni – 21. juli: The AMI Montessori Orientation to Adolescent Studies (12-18) i Gøteborg
Kurset gir en oversikt over essensielle montessoriprinsipper og bakgrunnsinformasjonen man trenger for å møte behovene hos ungdom. I tillegg til samlingen om sommeren på The Montessori Centre for Work and Study ved Rydet i Sverige, avsluttes kurset med en samling fra 30. oktober til 3. november. Send en epost til sweden.orentation@gmail.com for mer informasjon.

30. juni – 8. juli: Practical Materials Workshops 3-12 i Oslo
Workshops for aldersgruppene 3-6, 6-9 og 9-12 i matematikk, practical life, sensoriske aktiviteter og musikk. Arrangeres av Waterpark Montessori International (WMI) på Oslo Montessoriskole, og kan tas som enkeltstående kurs eller som en del av montessoripedagogutdanningen ved WMI. Les mer her. 

 

JULI

21. juli – 3. august: The 7th Educateurs sans Frontières Assembly i Tepoztlán i Mexico
Arrangeres av AMI i samarbeid med AMI Affiliate Montessori Mexico. Tema er The Mind and Hand Together – Community in Action. Les mer her.

 

AUGUST

14. august: Kurs i kvalitetssikringssystemet KFF-KSS
Mer informasjon kommer.

15. august: Styrekurs for montessoriskoler
Mer informasjon kommer.

16-17. august: Læreplankurs
Mer informasjon kommer.

16-17. august: Innføring i montessoripedagogikk i Oslo
Kurset gjennomgår både det teoretiske grunnlaget og den praktiske gjennomføringen av montessoripedagogikken i barnehage og grunnskole. Kurset egner seg for alle som er interessert i å lære mer om montessoripedagogikk, også foreldre. Arrangør er Montessorisenteret. Les mer og meld deg på her.

 

SEPTEMBER

13-15. september: The 2. European Orientation Refresher Course i Tønsberg
Tønsberg Montessori og Montessorigården arrangerer the 2. European Orientation Refresher Course. Dette blir presentert av European Montessori Teacher Association (EMTA) & The Montessori Centre for Work and Study ved Rydet i Sverige. Hovedtalere er Baiba Kruminz Grazzini, Jenny Marie Höglund og John MacNamara. Les mer om kurset og påmelding her.

16-26. september: AMI-assistentkurs på Bakkenteigen
Kurset egner seg for alle som arbeider eller ønsker å arbeide i montessoribarnehage eller -skole og som ikke har tatt montessori-lærerutdanning. Kurset arrangeres av Montessorisenteret, les mer og meld deg på her.

28. september: The Montessori Conference 2019 i London
For å markere 100 år med utdanning av montessoripedagoger i Storbritannia, arrangerer Montessori Centre International (MCI), Maria Montessori Institute (MMI), Bournemouth Montessori Centre (BMC) and The Montessori Partnership en stor konferanse. Les mer her.

 

OKTOBER

11-12. oktober: Montessori Europe Congress 2019 i Dublin
Mer informasjon kommer, sjekk Montessori Europes nettside.

21-22. oktober: Fremtidens spesialundervisning 2019 på Gardermoen
Nye sjanser og bedre læring. Får våre barn og unge de samme muligheter til å utvikle sitt potensial? Hva er de siste nyheter innen spesialundervisningen? Arrangør er JobbAktiv. Se programmet og informasjon om påmelding her.

 

NOVEMBER

11-12. november: Montessori Norges lederkonferanse på Gardermoen
Mer informasjon kommer.

 

2020

JANUAR

Planlagt våren 2020: Økologiske skolehager og bærekraftig læring
Et kurs som kombinerer teori og praktisk arbeid og legger et grunnlag for økologiske hager i barnehager, skoler og gårder som driver sosialt/pedagogisk arbeid. Arrangeres av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, og gir 15 studiepoeng. Les mer her.

APRIL

16.-20. april: AMI Annual Global Meetings i Amsterdam
Årlig samling med montessoriorganisasjoner og -pedagoger fra hele verden i regi av Association Montessori Internationale (AMI). Les mer her.

 

SEPTEMBER

11-13. september: 7th Nordic Montessori Congress i Bergen
Nordisk kongress med deltakere fra Finland, Sverige, Danmark og Norge. Mer informasjon kommer.

 

2021

JULI

16-19. juli: 29th International Montessori Congress i Bangkok
Hvert fjerde år arrangeres det internasjonal montessorikongress med deltakere fra hele verden. Denne gang i Bangkok i Thailand. Arrangørene vil legge ut informasjon på denne nettsiden.