Her finner du en oversikt over kurs, konferanser og andre arrangementer. Klikk på lenkene for mer informasjon. Savner du noe? Tips oss gjerne!

Kurs du kan ta når som helst:

Digitalt styrekurs med advokat Bjørn Brodwall
Sitter du styret til en montessoriskole? Da har du et stort ansvar! Du kan nå ta vårt digitale styrekurs når det passer deg. Les mer om kurset og kjøp det her.

Montessori Sports: Digitalt kurs om barn, idrett og montessoripedagogikk.
Du finner mer informasjon her.

 

SEPTEMBER

7. september: Konferanse i Oslo: Barnehager – et kinderegg i bistand
Vi vet at gode småbarnsbarnehager er et effektivt middel til økonomisk vekst, økt likestilling og redusert ulikhet. Hvorfor er det da ikke en viktig del av norsk bistand? Konferanse på Litteraturhuset i Oslo, arrangør er Partnership for Change. Påmelding sendes til heidi.skansen@pfchange.org innen 25. august.
Se vedlegg for fullstendig program og mer informasjon: Fakta vedlegg – Barnehager som vekstkilde og Program

22. september: Virkedagen for utdanning i Oslo
Tema: Innafor? Læring og mestring hele livet. På programmet er blant annet kunnskapsminister Tonje Brenna, lansering av Proba-rapporten Samtaler om friskoler, og daglig leder i Montessori Norge Nina Johansen om praktisk læring. Se hele programmet og meld deg på her.

29. september – 1. oktober: Montessori Europe Annual Congress i Gdansk
Tema er blant annet Social Justice. Program og påmelding finner du her.

 

OKTOBER

14. oktober: Montessorikonferanse i Stockholm (onsite og via Zoom)
AMI Alumni Sweden inviterer til høstkonferanse på Vastastans montessoriskola med forelesninger fra AMI trainere Heidi Philippart (0-3) og Irene Fafalios (3-6). Forelesningen foregår på engelsk, og det vil også være mulig å delta digitalt. Prisen er 1800 kroner, early bird 1500 kroner (frist 15.09). Digital deltakelse via Zoom koster 900 kroner. Påmelding via epost til amimontessorisweden@gmail.com. Les mer om foredragsholderne og programmet her: Irene Fafalios o Heidi Philippart beskrivning svenska o engelska og Program höstkonferens -23

14. og 15. oktober: Fordypningskurs i montessoripedagogikk
Tema: Educational neuroscience, autentisk vurdering og onservasjon for 6-12, og montessoripedagogikk innenfor den nasjonale rammeplanen for barnehager 0-6.

«Educational neuroscience» er et voksende vitenskapelig felt som samler forskere innen kognitiv nevrovitenskap, utviklingskognitiv nevrovitenskap, pedagogisk psykologi, pedagogisk teknologi, utdanningsteori og andre relaterte disipliner for å tuforske samspillet mellom biologiske prosesser og utdanning. Med utgangspunkt i boken Educational Neuroscience – the basics av Cathy Rogers og Michael S. C. Thomas, ser vi nærmere på menneskets tendenser og montessoripedagogiske prinsipper og praksis.
Les mer og meld deg på her.

26. oktober – 7. desember: AMI Administrators Course i Oslo
Kurs for ledere i montessoriskoler og -barnehager. Kurset gjennomføres delvis online, og delvis sammen med Montessori Norges lederkonferanse. Online samlinger vil være kl. 16.00-18.30 disse tre datoene: 26. oktober, 29. november og 7. desember. Fysisk samling vil være 7.-10. november. Meld deg på her. 

31. oktober – 1. november: Utbildningsdagar för skolledare inom Montessoriverksamhet i Göteborg
Det Västsvenska Montessorinätverket inviterer til to dager med Dr. Paul Epstein, og ønsker også norske montessoriledere velkommen til å delta. Tema for de to dagene er «det montessoriska ledarskapet». Mer informasjon om påmelding, tidspunkt etc finner du her: Inbjudan skolledardagarna

 

NOVEMBER

3.-5. november: 11th European Nienhuis Montessori Retreat i Nijverdal, Nederland
Tema: Did you really see, what you think you saw? Observation in the different planes of development.
Les mer og meld deg på her. NB, begrenset antall plasser.

6.-7. november: Montessori Norges lederkonferanse i Oslo
Montessori Norges lederkonferanse for ledelsen ved montessoriskoler og -barnehager. Mer informasjon kommer.

7. november: Kurs i IK-friskole for nybegynnere (digitalt)
IK-friskole er et internkontrollsystem som hjelper skolene til å oppfylle kravet om internkontroll i privatskoleloven § 5-2a. Kurset arrangeres av Kristne Friskolers Forbund. Les mer her.

 

2024

 

JANUAR

18. januar – 8. februar: AMI Grunnkurs (digitalt)
Våren 2024 blir grunnkurs gjennomført digitalt på disse datoene: 18., 19., 20., 22., 24., 25., 27., 29. og 31. januar, samt 5., 7. og 8. februar.  Hverdager fra 13 – 16.30 og lørdager fra 9-12.30. Dette er et grundig introduksjonskurs i montessoripedagogikken. Mer informasjon kommer.

 

FEBRUAR

19.-21. februar: AMI Assistentkurs på USN (Vestfold/Borre)
Assistentkurset er et tillegg til grunnkurset (forutsetter gjennomført grunnkurs), som er mer rettet mot de som skal jobbe som assistenter og innebærer mer praktisk erfaring med materiell med mer. Dette kurset har fysisk oppmøte på USN i Vestfold (Borre). Datoer er 19., 20. og 21. februar 2024 fra 8.30 – 16.00 (8.30-13.30 den 21/2). Mer informasjon kommer.

 

MARS

7. og 8. mars: Ungdomsskolesamling i Bærum
I samarbeid med Bærum Montessoriskole inviterer vi til ungdomsskolesamling. Her blir det mulighet for å observere i et montessorimiljø for ungdommer, utveksle erfaringer, diskutere viktige temaer for denne aldersgruppen og knytte kontakter med andre montessoripedagoger som jobber med ungdom. Det blir en god kombinasjon av foredrag, samarbeid og skolebesøk. Påmelding til dette arrangementet starter etter nyttår.

 

2026

 

MAI

1.-4. mai: The 30th International Montessori Congress i Mérida
Hvert fjerde år arrangerer Association Montessori Internationale (AMI) en internasjonal montessorikongress i samarbeid med en vertsorganisasjon. På grunn av utsettelser etter pandemien, blir neste kongress i 2026 i Mexico. Mer informasjon vil komme her.