Her finner du en oversikt over kurs, konferanser og andre arrangementer. Klikk på lenkene for mer informasjon. Savner du noe? Tips oss gjerne!

Kurs du kan ta når som helst:

Digitalt styrekurs med advokat Bjørn Brodwall
Sitter du styret til en montessoriskole? Da har du et stort ansvar! Du kan nå ta vårt digitale styrekurs når det passer deg. Les mer om kurset og kjøp det her.

Montessori Sports: Digitalt kurs om barn, idrett og montessoripedagogikk.
Du finner mer informasjon her.

 

JANUAR

4. januar – 25. februar: AMI Adolescent Introductory Workshop (online)
This online course provides a foundation in the Montessori theory and approach for working with adolescents (young people aged 12-18 years). Arrangør er Maria Montessori Institute i London. Les mer og meld deg på her.

 

FEBRUAR

3. februar: Fagdag med Montessori Innlandet på Gjøvik/digitalt
Montessori Innlandet inviterer til felles fagdag for montessoriskolene og -barnehagene i Innlandet, men andre er også velkommen til å delta. Se fullstendig program her: Invitasjon til Montessori Innlandet

3.-5. februar: Språkkurs i Harstad/Narvik
Kurs om språkopplæring i montessoripedagogikken med Sarah Kennedy-Berge. Arrangør er Cursum Torbergsen. Se her for mer informasjon og påmelding: Annonse – februar Kursprogram 3-5 februar språk

16. februar – 18. mars: AMI grunnkurs i montessoripedagogikk (digitalt)
Dette er et grundig innføringskurs i montessoripedagogikk, og egner seg for foresatte, ledere, lærere, assistenter og styremedlemmer. Assistenter kan bygge på grunnkurset med et praktisk assistentkurs. Arrangør er Montessori Norge. Meld deg på her.

18. februar – 18. mars: Observation in an Elementary (6-12) Classroom
A practical hands-on workshop with AMI teacher trainer Kyla Morenz to work towards a well-prepared elementary environment understood through effective observation. Arrangør er Montessori Institute Prague. Les mer her.

 

MARS

6.-11.mars: Global Montessori Games 2023 i Bergen
daVinci Montessoriskole er vertskap. Arrangement for elever fra 14 til 17 år, les mer om arrangementet og påmelding her.

27.-29. mars: AMI assistentkurs i montessoripedagogikk på Bakkenteigen
Et tillegg til grunnkurset som retter seg mot de som skal jobbe som assistenter i en montessoribarnehage eller -skole. Fokus er materiell, materiellaging og rollen som assistent. Arrangør er Montessori Norge. Les mer her.

 

APRIL

14-16. april: AMI 2023 Annual Global Meeting i Delft
Årlig konferanse og årsmøte for Association Montessori Internationale. Mer informasjon om program og påmelding kommer.

15. april – 8. juli: AMI Assistants Certificate (Orientation) Course 0-3 (online)
Grundig innføringskurs i montessoripedagogikk for barn fra 0-3. Kurset egner seg godt for både foresatte og deg som jobber i en montessoribarnehage, men ikke er montessoripedagog. Kurset arrangeres av Maria Montessori Institute i London. Les mer og meld deg på her.

17.-22. april: Global Montessori Games i Italia
Internasjonalt arrangement for montessorielever fra 9-12 år med vekt på idrett, fred og kulturell utveksling. Arrangør er Global Montessori Games. Les mer her.

21.-23. april: Montessori Norges Landsmøte 2023 på Stiklestad
Montessori Trøndelag er vertskap for Montessori Norges landsmøte. Mer informasjon kommer.

 

AUGUST

2.-5. august: 29th International Montessori Congress i Bangkok
Hvert fjerde år arrangeres det internasjonal montessorikongress med deltakere fra hele verden. Konferansen skulle ha blitt arrangert sommeren 2021, men er utsatt på grunn av covid-19. Arrangørene vil legge ut informasjon på denne nettsiden.

 

SEPTEMBER

29. september – 1. oktober: Montessori Europe Annual Congress i Gdansk
Tema er blant annet Social Justice. Mer informasjon vil komme på nettsiden deres.