Kurs og konferanser

Her finner du en oversikt over kurs, konferanser og andre arrangementer. Klikk på lenkene for mer informasjon. Savner du noe? Tips oss gjerne!

 

SEPTEMBER

5. september: Kurs i kvalitetssikringssystemet KFF-KSS i Oslo
Alle skoler som er medlem i NMF kan bruke KFF-KSS for å sikre at de har et forsvarlig system. Kurset har innføring og opplæring, og tar også for seg oppdateringer i forbindelse med lovendringene i friskoleloven 1. august og den nye personvernforordningen. Les mer om kurset og meld deg på her.

5. september: Styrekurs for barnehager i Oslo
Dette styrekurset retter seg mot barnehagene, og er aktuelt for både styreleder/-medlemmer og ledelsen. Kursholder er Espen Rokkan som er advokat, forhandlingssjef og direktør for juridisk avdeling i Private Barnehagers Landsforbund (PBL). Les mer og meld deg på her.

6. september: Frokosteminar om kildekritikk i skolen i Oslo
Sammen med Utdanningsdirektoratet og Faktisk inviterer Medietilsynet til frokostseminar om kildekritikk i skolen, og lanserer en ny læringsressurs for ungdomsskoletrinnet om falske nyheter, kildekritikk og kritisk medieforståelse. Frokostseminaret er gratis, les mer og meld deg på her.

6. september: Ungdomsskolekurs i Oslo
Dette kurset er for alle ansatte ved en montessoriskole med ungdomstrinn, eller som planlegger å starte med ungdomstrinnet. Kurset er både for de som har erfaring med læreplanen for montessoriungdomsskolen, og for de som ennå ikke har kjennskap til den. Kursholdere: Hilde Beate Tørnby og Karl Brun. Les mer og meld deg på her.

6. og 7. september: Basiskurs og dybdekurs i Læreplan for Montessoriskolen i Oslo
Kurset 6. september er en introduksjon til Læreplanen, hvordan man arbeider på en montessoriskole og prinsippene i montessoripedaogikken, mens dybdekurset 7. september retter seg mot de som allerede har erfaring med læreplanen og montessoripedagogikken. Kursholder begge dager er Carla Foster. Les mer om kursene og meld deg på her.

7-8. september: Praktiske hverdagsaktiviteter på Bakkenteigen
Kurset er en fordypning i det praktiske liv, eksempler på ulike praktiske hverdagsaktiviteter og hvordan de kan brukes til å skape en meningsfull hverdag i montessoribarnehagen. Ingen forkunnskaper nødvendig. Kurset arrangeres av Montessorisenteret, les mer og meld deg på her.

17, 18 og 20. september: Skoleledelse som virker; Hva kan vi lære av internasjonale skoleforskere? i Tromsø/ Ålesund/ Drammen
Avis Glaze og Pasi Sahlberg. Begge har vært sentrale i arbeidet med å heve kvaliteten og bedre resultatene sine respektive lands skolesystemer. På seminaret deler de perspektiver fra sine siste bøker «Reaching the heart of leadership» (Avis) og «FinnishED Lessons» (Pasi). Målgruppe for seminaret er skoleledere, skoleeiere, lærere, lærerutdannere og andre med interesse for utdanningsfeltet. Seminaret arrangeres av Stiftelsen IMTEC og Skolelederforbundet. Les mer her.

 

OKTOBER

5-7. oktober: 19th Montessori Europe Congress i Sofia
Montessori Europes årlige kongress arrangeres denne gang i samarbeid med Institute Montessori Bulgaria. Les mer om kongressen og påmelding her.

5.-7. oktober: MMUN Teacher Workshop i Sofia
I forbindelse med Montessori Europes kongress i Sofia, arrangeres det også en MMUN Teacher Workshop for lærere som ønsker å delta med elever i Montessori Model United Nations. Les mer om workshopen og MMUN her.

11. og 18. oktober: «Mobbing i barnehagen – ditt ansvar» i Oslo og Bergen
Med kloke og profesjonelle voksne kan barnehagene forebygge utenforskap og stigmatisering. I samarbeid med Partnerskap mot mobbing inviterer PBL til konferanse om hvordan du kan bidra til å forhindre mobbing i barnehagen. Les mer om konferansen her.

13. oktober: «Exploring ADHD in Children» i London
Seminar om ADHD, hva man bør ta hensyn til og hvordan man best kan hjelpe barn med ADHD i et montessorimiljø. Seminaret arrangeres av Maria Montessori Institute. Se her for mer informasjon og påmelding.

26. oktober: Seminar i estetisk visuell kompetanse på Sjøholmen Barnekunsthus i Sandvika
Seminaret retter seg mot barnehageansatte og lærere i kunstfag. Les mer her om seminaret her og om barnekunsthuset her. De tar også i mot grupper fra skoler og barnehager.

 

NOVEMBER

1-4. november: Lead Montessori i Praha
Internasjonal konferanse for montessori-ledere, med Kathy Minardi, Sue Pritzker og Peter Davidson. Arrangør er Montessori Institute Prague. Les mer om konferansen her.

9-10. november: From the Garden to the Table i London
AMI Refresher Course arrangert av Maria Montessori Institute. Les mer om kurset og påmelding her.

9-11. november: 7th European Nienhuis Montessori Retreat i Nederland
Tema er «Tools to get to know your children», les mer om arrangementet og påmelding her.

12-13. november: Norsk Montessoriforbunds Lederkonferanse i Oslo
Mer informasjon kommer.

30. november – 1. desember: Classroom Management i barnehage og skole på Bakkenteigen
Temakurs for pedagogiske ledere i montessoriskolen og montessoribarnehagen. Kurset arrangeres av Montessorisenteret, les mer og meld deg på her.

 

2019

JANUAR

Oppstart for nytt kull i videreutdanning i montessoripedagogikk ved Universitetet i Sørøst Norge. NB: Søknadsfrist 1. november.
Studiet er en videreutdanning som gir 60 studiepoeng og kvalifiserer til å jobbe som godkjent montessorilærer/montessoripedagog i skole eller barnehage. Les mer om studiet og hvordan du søker her.

 

FEBRUAR

18. februar: Kurs i økologiske skolehager og bærekraftig læring i Oslo
Samlingsbasert videreutdanning fra Norges miljø- bioteknologiske universitet som gir 15 studiepoeng. Les mer om kurset her.

 

MARS

21-22. mars: Kurs i Inclusive Education på Gardermoen
Hvordan tilrettelegge for barn med ulike behov i et montessorimiljø? Kursholder er Silvia Dubovey. Mer informasjon kommer.

23-24. mars: Nasjonal montessorikongress og NMFs Landsmøte på Gardermoen
Mer informasjon kommer.

 

2020

SEPTEMBER

7th Nordic Montessori Congress i Bergen
Nordisk kongress med deltakere fra Finland, Sverige, Danmark og Norge. Mer informasjon kommer.

 

2021

JULI

16-19. juli: 29th International Montessori Congress i Bangkok
Hvert fjerde år arrangeres det internasjonal montessorikongress med deltakere fra hele verden. Denne gang i Bangkok i Thailand. Arrangørene vil legge ut informasjon på denne nettsiden.