Her finner du en oversikt over kurs, konferanser og andre arrangementer. Klikk på lenkene for mer informasjon. Savner du noe? Tips oss gjerne!

Kurs du kan ta når som helst:

Digitalt styrekurs med advokat Bjørn Brodwall
Sitter du styret til en montessoriskole? Da har du et stort ansvar! Du kan nå ta vårt digitale styrekurs når det passer deg. Les mer om kurset og kjøp det her.

Montessori Sports: Digitalt kurs om barn, idrett og montessoripedagogikk.
Du finner mer informasjon her.

MARS

4. mars: The Needs and Characteristics of an Adolescent – gratis webinar
The age of adolescence is a time of turbulent change. The young adolescent is going through dramatic growth and physical changes connected with maturation. He is also developing and changing psychologically and socially. This free webinar will give you a summary of these changes. It will also help you understand how adults can respond to these needs. Foredragsholder er Jenny Marie Höglund, arranger er Montessori Institute Prague. Les mer og meld deg på her.

6.-11.mars: Global Montessori Games 2023 i Bergen
daVinci Montessoriskole er vertskap. Arrangement for elever fra 14 til 17 år, les mer om arrangementet og påmelding her.

6.-23. mars: AMI Assistants Certificate (Orientation) Course 6-12 (online)
Grundig innføringskurs i montessoripedagogikk for barn fra 6-12. Kurset egner seg godt for både foresatte og deg som jobber i en montessoriskole, men ikke er montessoripedagog. Kurset arrangeres av Maria Montessori Institute i London. Les mer og meld deg på her.

17.-19. mars: Matematikkurs i Harstad/Narvik
Matematikk kan for elevene være både spennende og skremmende. På dette kurset vil dere få nye ideer om hvordan bruke Montessori materiell for å gjøre undervis-ningen mer spennende. Kursholder er Sarah Kennedy-Berge. Arrangør er Cursum Torbergsen. Se her for mer informasjon og påmelding: Annonse – mars Kursprogram 17-20 mars – Matematikk

27. mars: Faglig forum: «Foreldreinvolvering i mobbeforebyggende arbeid Kan det utgjøre en forskjell?»
Gratis webinar i regi av Partnerskap mot mobbing. Les mer og meld deg på her: DM faglig forum mars2023

27.-29. mars: AMI assistentkurs i montessoripedagogikk på Bakkenteigen
Et tillegg til grunnkurset som retter seg mot de som skal jobbe som assistenter i en montessoribarnehage eller -skole. Fokus er materiell, materiellaging og rollen som assistent. Arrangør er Montessori Norge. Les mer her.

 

APRIL

14-16. april: AMI 2023 Annual Global Meeting i Delft
Årlig konferanse og årsmøte for Association Montessori Internationale. Mer informasjon om program og påmelding finner du her.

15. april – 8. juli: AMI Assistants Certificate (Orientation) Course 0-3 (online)
Grundig innføringskurs i montessoripedagogikk for barn fra 0-3. Kurset egner seg godt for både foresatte og deg som jobber i en montessoribarnehage, men ikke er montessoripedagog. Kurset arrangeres av Maria Montessori Institute i London. Les mer og meld deg på her.

17.-22. april: Global Montessori Games i Italia
Internasjonalt arrangement for montessorielever fra 9-12 år med vekt på idrett, fred og kulturell utveksling. Arrangør er Global Montessori Games. Les mer her.

17. april – 25. mai: AMI Assistants Certificate (Orientation) Course 3-6 (online)
Grundig innføringskurs i montessoripedagogikk for barn fra 3-6. Kurset egner seg godt for både foresatte og deg som jobber i en montessoribarnehage, men ikke er montessoripedagog. Kurset arrangeres av Maria Montessori Institute i London. Les mer og meld deg på her.

21.-23. april: Montessori Norges Landsmøte 2023 på Stiklestad
Montessori Trøndelag er vertskap for Montessori Norges landsmøte. Les mer og meld deg på her.

 

MAI

9. mai: Montessori for personer med demens i Oslo
Heldagsseminar for deg som jobber med eller er pårørende til personer med demens. Arrangør er Montessori Care. Her får du tips, inspirasjon og gode ideer til hvordan du kan tilrettelegge for personer med demens. Fokus vil være daglige roller, daglige aktiviteter, lesebevarende materiell, orientering i omgivelsene, sensorisk stimulans og minnebøker. I tillegg blir det paneldebatt med Montessori Care og ansatte fra Villa Enerhaugen. Early bird pris før 15. april: 2900 kr., 3500 kr etter 15. april. Send en epost til post@montessori-care.com for å melde deg på.

 

AUGUST

2.-5. august: 29th International Montessori Congress i Bangkok: Education for a New World
Hvert fjerde år arrangeres det internasjonal montessorikongress med deltakere fra hele verden. Konferansen skulle ha blitt arrangert sommeren 2021, men er utsatt på grunn av covid-19. Påmeldingen er nå åpnet, og arrangørene legger fortløpende ut informasjon på denne nettsiden.

 

SEPTEMBER

29. september – 1. oktober: Montessori Europe Annual Congress i Gdansk
Tema er blant annet Social Justice. Mer informasjon vil komme på nettsiden deres.

 

NOVEMBER

3.-6. november: AMI Administrators Course i Oslo/Gardermoen
Kurs for ledere i montessoriskoler og -barnehager. Kurset gjennomføres delvis sammen med Montessori Norges lederkonferanse. Kurset består også av et online-kurs (2 x 2,5 timer) som gjennomføres i etterkant av samlingen. Mer informasjon kommer.

6.-7. november: Montessori Norges lederkonferanse i Oslo/Gardermoen
Montessori Norges lederkonferanse for ledelsen ved montessoriskoler og -barnehager. Mer informasjon kommer.