Her finner du en oversikt over kurs, konferanser og andre arrangementer. Klikk på lenkene for mer informasjon. Savner du noe? Tips oss gjerne!

Kurs du kan ta når som helst:

Digitalt styrekurs med advokat Bjørn Brodwall
Sitter du styret til en montessoriskole? Da har du et stort ansvar! Du kan nå ta vårt digitale styrekurs når det passer deg. Les mer om kurset og kjøp det her.

Montessori Sports: Digitalt kurs om barn, idrett og montessoripedagogikk
Du finner mer informasjon her.

 

2024

 

JANUAR

18. januar – 8. februar: AMI Grunnkurs (digitalt)
Vil du ha en grundig innføring i montessoripedagogikk? Da anbefaler vi dette digitale grunnkurset, som passer for alle; foresatte, lærere, ledere, styremedlemmer og assistenter – og alle andre som er interessert i montessoripedagogikk og barns utvikling. Du finner påmelding og mer informasjon her.

 

FEBRUAR

19.-21. februar: AMI Assistentkurs på USN (Vestfold/Borre)
Assistentkurset er et tillegg til grunnkurset (forutsetter gjennomført grunnkurs), som er mer rettet mot de som skal jobbe som assistenter og innebærer mer praktisk erfaring med materiell med mer. Dette kurset har fysisk oppmøte på USN i Vestfold (Borre). Les mer og meld deg på her.

26. februar – 14. mars: AMI Orientation Course: 6-12 (online)
Omfattende introduksjonskurs for montessoripedagogikk i det andre utviklingstrinnet, fra seks til tolv år. Arrangør er Maria Montessori Institute i London. Les mer og meld deg på her.

 

MARS

4.-28. mars: AMI Orientation Course 6-12 (online)
Omfattende introduksjonskurs i montessoripedagogikk for alderstrinnet seks til tolv år. Arrangør er Montessori Institute Prague. Les mer og meld deg på her.

7. og 8. mars: Ungdomsskolesamling i Bærum
I samarbeid med Bærum Montessoriskole inviterer vi til ungdomsskolesamling. Tema for årets samling er vurdering og vurderingskultur i montessoriungdomsskolen. Her blir det mulighet for å observere i et montessorimiljø for ungdommer, utveksle erfaringer, diskutere viktige temaer for denne aldersgruppen og knytte kontakter med andre montessoripedagoger som jobber med ungdom. Det blir en god kombinasjon av foredrag, samarbeid og skolebesøk. Påmelding og mer informasjon finner du her.

16. mars: AMI Montessori Alumni Swedens vårkonferanse: Frihet og ansvar
Konferanse med tema frihet og ansvar på Albatross Montessoriskola i Lidingö. Se her for fullt program, priser og påmelding.

 

APRIL

12.-14. april: AMI AGM i Delft
AMI Annual Global Meeting (AMG) er en årlig samling for Association Montessori Internationale (AMI), det internasjonale Montessoriforbundet opprettet av Maria Montessori selv. Mer informasjon kommer her.

15. april – 23. mai: AMI Orientation Course: 3-6 (online)
Omfattende introduksjonskurs i montessoripedagogikk for aldersgruppen tre til seks år. Arrangør er Maria Montessori Institute. Les mer og meld deg på her.

20. april: 6-12 Years Inspiration Day in Oslo Montessori School
Inspirasjonsdag arrangert av Waterpark Montessori, se her for mer informasjon.

21.-27. april: Global Montessori Games i Bolivia
Global Montessori Games er en møteplass for montessorielever fra hele verden. Målet er å bringe folk sammen gjennom sport, aktiviteter og felles læring. Delegasjonene bor lokalt hos familier fra vertskapsskolen. Dette er den tredje GMG, forrige gang var daVinci Montessoriskole i Bergen vertskap. Denne samlingen er for aldersgruppen 12-17 år. Les mer her.

28. april – 26. mai: AMI Orientation Course: 3-6 (online)
Omfattende introduksjonskurs i montessoripedagogikk for alderstrinnet tre til seks år. Arrangør er Montessori Institute Prague. Les mer og meld deg på her.

 

MAI

9. mai – 22. juni: AMI Orientation Course: 0-3 (online)
Omfattende introduksjonskurs i montessoripedagogikk for de minste barna. Arrangør er Maria Montessori Institute. Les mer og meld deg på her.

 

JUNI

21.-23. juni: 0-6 Years Inspiration Days i Molde
Inspirasjonsdag arrangert av Waterpark Montessori, mer informasjon kommer her.

 

AUGUST

30. august – 1. september: 8th Nordic Montessori Conference i Uppsala
Hvert andre år arrangeres en nordisk montessorikonferanse. Arrangementet går på rundgang mellom Sverige, Danmark, Finland og Norge, og i 2024 er Sverige vertskap. Programmet er klart, og påmeldingen er åpen: Nordic 2024

 

SEPTEMBER

6. september – 13. oktober: AMI Orientation Course: 0-3 (online)
Omfattende introduksjonskurs i montessoripedagogikk for de minste barna. Arrangør er Montessori Institute Prague. Les mer og meld deg på her.

30. september – 23. november: AMI Orientation Course 3-6 (online)
Omfattende introduksjonskurs i montessoripedagogikk for alderstrinnet tre til seks år. Arrangør er Montessori Institute Prague. Les mer og meld deg på her.

 

OKTOBER

6.-12. oktober: Global Montessori Games i Bulgaria
Global Montessori Games er en møteplass for montessorielever fra hele verden. Målet er å bringe folk sammen gjennom sport, aktiviteter og felles læring. Delegasjonene bor lokalt hos familier fra vertsskapsskolen. Dette er andre gang GMG arrangeres for aldersgruppen 9-12 år. Les mer her. 

24.-27. oktober: Nienhuis Montessori Retreat på Sri Lanka
Tema for samlingen er «The Montessori Prepared Environment – from our environment to yours». På programmet står foredrag fra AMI-trainere, og besøk i fabrikken som produserer montessorimateriell og The Good Sheperd Maria Montessori Training Centre, som er et av verdens eldste. Mer informasjon kommer etter hvert på Nienhuis’ nettsider.

 

2025

 

APRIL

20.-26. april: Sustainable Development Games i Nederland
Sustainable Development Games er en møteplass for montessorielever fra hele verden. I motsetning til Global Montessori Games ligger hovedfokuset på bærekraftsmålene – vertsskolen plukker ut et mål som er spesielt relevant for dem. For alderstrinnet 12-17 år. Les mer her.

 

2026

 

MAI

1.-4. mai: The 30th International Montessori Congress i Mérida i Mexico
Hvert fjerde år arrangerer Association Montessori Internationale (AMI) en internasjonal montessorikongress i samarbeid med en vertsorganisasjon. På grunn av utsettelser etter pandemien, blir neste kongress i 2026 i Mexico. Mer informasjon vil komme her.