Kurs og konferanser

Her finner du en oversikt over kurs, konferanser og andre arrangementer. Klikk på lenkene for mer informasjon. Savner du noe? Tips oss gjerne!

 

JULI

21. juli – 3. august: The 7th Educateurs sans Frontières Assembly i Tepoztlán i Mexico
Arrangeres av AMI i samarbeid med AMI Affiliate Montessori Mexico. Tema er The Mind and Hand Together – Community in Action. Les mer her.

 

AUGUST

14. august: Kurs i kvalitetssikringssystemet KFF-KSS
Les mer og meld deg på her.

15. august: Styrekurs for montessoriskoler
Kurs for styremedlemmer og daglig leder/rektor, og tar for seg lovverk friskolene må forholde seg til, vanlige problemstillinger og utfordringer, og rollefordeling og ansvar. Styrekurset er obligatorisk for nye skoler som starter opp høsten 2019. Les mer og meld deg på her.

16-17. august: Læreplankurs
Læreplankurset er en innføring i hvordan jobbe med vår alternative og godkjente læreplan i henhold til prinsippene i montessoripedagogikken. Denne gangen vil kurset ta utgangspunkt i temaet språk for å konkretisere og vise eksempler. Les mer og meld deg på her.

16-17. august: Innføring i montessoripedagogikk i Oslo
Kurset gjennomgår både det teoretiske grunnlaget og den praktiske gjennomføringen av montessoripedagogikken i barnehage og grunnskole. Kurset egner seg for alle som er interessert i å lære mer om montessoripedagogikk, også foreldre. Arrangør er Montessorisenteret. Les mer og meld deg på her.

 

SEPTEMBER

13-15. september: The 2. European Orientation Refresher Course i Tønsberg
Tønsberg Montessori og Montessorigården arrangerer the 2. European Orientation Refresher Course. Dette blir presentert av European Montessori Teacher Association (EMTA) & The Montessori Centre for Work and Study ved Rydet i Sverige. Hovedtalere er Baiba Kruminz Grazzini, Jenny Marie Höglund og John MacNamara. Les mer om kurset og påmelding her.

27-29. september: Kosmisk utdanning og uteskole i Harstad
Montessori Nord-Norge arrangerer kurs i kosmisk utdanning og uteskole med Nicole Herrmann, Sarah Kennedy Berge og Margarita Moreno. Les mer om kursene og påmelding her.

28. september: The Montessori Conference 2019 i London
For å markere 100 år med utdanning av montessoripedagoger i Storbritannia, arrangerer Montessori Centre International (MCI), Maria Montessori Institute (MMI), Bournemouth Montessori Centre (BMC) and The Montessori Partnership en stor konferanse. Les mer her.

 

OKTOBER

11-12. oktober: Montessori Europe Congress 2019 i Dublin
Mer informasjon kommer, sjekk Montessori Europes nettside.

21-22. oktober: Fremtidens spesialundervisning 2019 på Gardermoen
Nye sjanser og bedre læring. Får våre barn og unge de samme muligheter til å utvikle sitt potensial? Hva er de siste nyheter innen spesialundervisningen? Arrangør er JobbAktiv. Se programmet og informasjon om påmelding her.

31. oktober – 3. november: Lead Montessori i Praha
Second International Conference for Montessori School Owners, Directors and Administrators: «Building Our Schools to Last». Internasjonal lederkonferanse for montessoriledere. Les mer om påmelding her.

NOVEMBER

11-12. november: Montessori Norges lederkonferanse på Gardermoen
Mer informasjon kommer.

 

2020

JANUAR

Planlagt våren 2020: Økologiske skolehager og bærekraftig læring
Et kurs som kombinerer teori og praktisk arbeid og legger et grunnlag for økologiske hager i barnehager, skoler og gårder som driver sosialt/pedagogisk arbeid. Arrangeres av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, og gir 15 studiepoeng. Les mer her.

FEBRUAR

24. februar – 5. mars: AMI-assistentkurs på Bakkenteigen
Kurset egner seg for alle som arbeider eller ønsker å arbeide i montessoribarnehage eller -skole og som ikke har tatt montessori-lærerutdanning. Kurset arrangeres av Montessorisenteret, les mer og meld deg på her.

 

APRIL

16.-20. april: AMI Annual Global Meetings i Amsterdam
Årlig samling med montessoriorganisasjoner og -pedagoger fra hele verden i regi av Association Montessori Internationale (AMI). Les mer her.

 

SEPTEMBER

11-13. september: 7th Nordic Montessori Congress i Bergen
Nordisk kongress med deltakere fra Finland, Sverige, Danmark og Norge. Mer informasjon kommer.

 

2021

JULI

16-19. juli: 29th International Montessori Congress i Bangkok
Hvert fjerde år arrangeres det internasjonal montessorikongress med deltakere fra hele verden. Denne gang i Bangkok i Thailand. Arrangørene vil legge ut informasjon på denne nettsiden.