Kurs og konferanser

Her finner du en oversikt over kurs, konferanser og andre arrangementer. Klikk på lenkene for mer informasjon. Savner du noe? Tips oss gjerne!

 

JUNI

5. juni: Filmvisning «Let the Child Be the Guide» i Oslo
Vi følger et fransk montessorimiljø gjennom et helt år. Les mer om filmen og meld deg på her.

11.-12. juni: Konferanse om seksuelle overgrep på Gardermoen
Avdekking, forebygging og håndtering av seksuelle overgrep mot barn og unge. Les mer om konferansen, program og påmelding her. Arrangør er JobbAktiv.

18. juni – 20. juli: Montessori Orientation to Adolescent Studies i Chicago
NAMTA/AMI Montessori Orientation to Adolescent Studies gir en oversikt over essensielle montessoriprinsipper og bakgrunnsinformasjonen man trenger for å møte behovene hos ungdom. Mer informasjon og påmelding hos Great Work Inc. Dette kurset holdes ved Beacon Academy i Chicago i USA.

25. juni – 25. juli: Montessori Orientation to Adolescent Studies i Ohio
NAMTA/AMI Montessori Orientation to Adolescent Studies gir en oversikt over essensielle montessoriprinsipper og bakgrunnsinformasjonen man trenger for å møte behovene hos ungdom. Mer informasjon og påmelding hos Great Work Inc. Dette kurset holdes ved Hershey Montessori Farm School i Ohio i USA.

25. juni – 13. juli: Inclusive Education i San Diego
Kurset retter seg mot montessoripedagoger som trenger verktøy for å tilrettelegge for barn med spesielle behov (0-12). Kurset arrangeres av The Montessori Institute of San Diego.

 

JULI

1. juli – 3. august: Montessori Orientation to Adolescent Studies i California
NAMTA/AMI Montessori Orientation to Adolescent Studies gir en oversikt over essensielle montessoriprinsipper og bakgrunnsinformasjonen man trenger for å møte behovene hos ungdom. Mer informasjon og påmelding hos Great Work Inc. Dette kurset holdes ved Grove School i Redlands i California i USA.

1-29. juli: AMI Montessori Orientation to Adolescent Studies i Sätila i Sverige
The AMI Montessori Orientation to Adolescent Studies offers an overview of Montessori’s approach to adolescents within the framework of human development. By exploring Montessori theory in depth for this age group, the participants will come to understand the contribution of the third plane as crucial to the development of the individual and will be significantly prepared to aid development during this important time of life. Les mer om kurset her og påmelding her.

2.-20. juli: Montessori from Birth to 3 years i Praha
Duhovka Institut i Praha arrangerer kurs i montessoripedagogikk 0-3. Les mer og meld deg på her.

26.-27. juli: Montessori for Dementia and Ageing i London
Hvordan bruke prinsippene fra montessoripedagogikken til å skape et forberedt miljø for eldre og mennesker med demens? Les mer om workshopen og hvordan du kan melde deg på her.

 

AUGUST

4-18. august: 6th Assembly Educateurs sans Frontières i Stellenbosch i Sør-Afrika
Tema for samlingen er «Strengthening Communities for a Sustainable Future». Les mer om EsF, programmet og påmelding her.

15. august: Styrekurs i Oslo
Kurset er aktuelt for styremedlemmer og rektor/daglig leder, og tar for seg lovverk friskoler forholder seg til, og vanlige problemstillinger og utfordringer. Rollefordeling og ansvar er også tema. Kursholder er advokat Bjørn Brodwall, som har lang erfaring med friskoler. Meld deg på her.

24. og 25. august: Introduksjon til montessoripedagogikken i Oslo
Kurset gjennomgår både det teoretiske grunnlaget for og den praktiske gjennomføringen av montessoripedagogikken i barnehage og grunnskole. Kurset egner seg for alle som er interessert i å lære mer om montessori, også foreldre. Kurset arrangeres av Montessorisenteret.

31. august – 1. september: 6th Nordic Montessori Conference 2018 i Helsinki
Annethvert år arrangeres en nordisk montessorikonferanse med deltakere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland. Denne gangen er det i Finland med tema «Independence through Montessori Education». Les mer og meld deg på her!

 

SEPTEMBER

6. og 7. september: Kurs i Læreplan i Oslo
Denne høsten arrangerer NMF to kurs i Læreplanen. Den første kursdagen vil være rettet mot deltakere som er nye/ukjente med læreplanen, mens den andre kursdagen vil gå mer i dybden og passe for deltakere som har jobbet med læreplanen en stund.

7-8. september: Praktiske hverdagsaktiviteter på Bakkenteigen
Kurset er en fordypning i det praktiske liv, eksempler på ulike praktiske hverdagsaktiviteter og hvordan de kan brukes til å skape en meningsfull hverdag i montessoribarnehagen. Ingen forkunnskaper nødvendig. Kurset arrangeres av Montessorisenteret, les mer og meld deg på her.

17, 18 og 20. september: Skoleledelse som virker; Hva kan vi lære av internasjonale skoleforskere? i Tromsø/ Ålesund/ Drammen
Avis Glaze og Pasi Sahlberg. Begge har vært sentrale i arbeidet med å heve kvaliteten og bedre resultatene sine respektive lands skolesystemer. På seminaret deler de perspektiver fra sine siste bøker «Reaching the heart of leadership» (Avis) og «FinnishED Lessons» (Pasi). Målgruppe for seminaret er skoleledere, skoleeiere, lærere, lærerutdannere og andre med interesse for utdanningsfeltet. Seminaret arrangeres av Stiftelsen IMTEC og Skolelederforbundet. Les mer her.

 

OKTOBER

5-7. oktober: 19th Montessori Europe Congress i Sofia
Montessori Europes årlige kongress arrangeres denne gang i samarbeid med Institute Montessori Bulgaria.

5.-7. oktober: MMUN Teacher Workshop i Sofia
I forbindelse med Montessori Europes kongress i Sofia, arrangeres det også en MMUN Teacher Workshop for lærere som ønsker å delta med elever i Montessori Model United Nations. Les mer om workshopen og MMUN her.

26. oktober: Seminar i estetisk visuell kompetanse på Sjøholmen Barnekunsthus i Sandvika
Seminaret retter seg mot barnehageansatte og lærere i kunstfag. Les mer her om seminaret her og om barnekunsthuset her. De tar også i mot grupper fra skoler og barnehager.

 

NOVEMBER

1-4. november: Lead Montessori i Praha
Internasjonal konferanse for montessori-ledere, med Kathy Minardi, Sue Pritzker og Peter Davidson. Arrangør er Montessori Institute Prague. Les mer om konferansen her.

9-11. november: 7th European Nienhuis Montessori Retreat i Nederland
Tema er «Tools to get to know your children», les mer om arrangementet og påmelding her.

12-13. november: Norsk Montessoriforbunds Lederkonferanse i Oslo
Mer informasjon kommer.

30. november – 1. desember: Classroom Management i barnehage og skole på Bakkenteigen
Temakurs for pedagogiske ledere i montessoriskolen og montessoribarnehagen. Kurset arrangeres av Montessorisenteret, les mer og meld deg på her.

 

2019

MARS

23-24. mars: Nasjonal montessorikongress og NMFs Landsmøte på Gardermoen
Mer informasjon kommer.

 

2021

JULI

16-19. juli: 29th International Montessori Congress i Bangkok
Hvert fjerde år arrangeres det internasjonal montessorikongress med deltakere fra hele verden. Denne gang i Bangkok i Thailand. Arrangørene vil legge ut informasjon på denne nettsiden.