Her finner du en oversikt over kurs, konferanser og andre arrangementer. Klikk på lenkene for mer informasjon. Savner du noe? Tips oss gjerne!

Kurs du kan ta når som helst:

Digitalt styrekurs med advokat Bjørn Brodwall
Sitter du styret til en montessoriskole? Da har du et stort ansvar! Du kan nå ta vårt digitale styrekurs når det passer deg. Les mer om kurset og kjøp det her.

Montessori Sports: Digitalt kurs om barn, idrett og montessoripedagogikk
Du finner mer informasjon her.

 

NOVEMBER

3.-5. november: 11th European Nienhuis Montessori Retreat i Nijverdal, Nederland
Tema: Did you really see, what you think you saw? Observation in the different planes of development.
Les mer og meld deg på her. NB, begrenset antall plasser.

6.-7. november: Montessori Norges lederkonferanse i Oslo
Montessori Norges lederkonferanse for ledelsen ved montessoriskoler og -barnehager. Se program her.

7. november: Kurs i IK-friskole for nybegynnere (digitalt)
IK-friskole er et internkontrollsystem som hjelper skolene til å oppfylle kravet om internkontroll i privatskoleloven § 5-2a. Kurset arrangeres av Kristne Friskolers Forbund. Les mer her.

17. november: Barnehagedagen i Oslo
Hva er god barnehagekvalitet? Og hvordan kan vi sammen arbeide for god finansiering, rammer og forutsigbarhet som kommer barna til gode? Arrangør er Virke ideell og frivillighet, se fullstendig program og meld deg på her.

 

2024

 

JANUAR

18. januar – 8. februar: AMI Grunnkurs (digitalt)
Våren 2024 blir grunnkurs gjennomført digitalt på disse datoene: 18., 19., 20., 22., 24., 25., 27., 29. og 31. januar, samt 5., 7. og 8. februar.  Hverdager fra 13 – 16.30 og lørdager fra 9-12.30. Dette er et grundig introduksjonskurs i montessoripedagogikken. Mer informasjon kommer.

 

FEBRUAR

19.-21. februar: AMI Assistentkurs på USN (Vestfold/Borre)
Assistentkurset er et tillegg til grunnkurset (forutsetter gjennomført grunnkurs), som er mer rettet mot de som skal jobbe som assistenter og innebærer mer praktisk erfaring med materiell med mer. Dette kurset har fysisk oppmøte på USN i Vestfold (Borre). Datoer er 19., 20. og 21. februar 2024 fra 8.30 – 16.00 (8.30-13.30 den 21/2). Mer informasjon kommer.

 

MARS

7. og 8. mars: Ungdomsskolesamling i Bærum
I samarbeid med Bærum Montessoriskole inviterer vi til ungdomsskolesamling. Her blir det mulighet for å observere i et montessorimiljø for ungdommer, utveksle erfaringer, diskutere viktige temaer for denne aldersgruppen og knytte kontakter med andre montessoripedagoger som jobber med ungdom. Det blir en god kombinasjon av foredrag, samarbeid og skolebesøk. Påmelding til dette arrangementet starter etter nyttår.

 

APRIL

12.-14. april: AMI AGM i Delft
AMI Annual Global Meeting (AMG) er en årlig samling for Association Montessori Internationale (AMI), det internasjonale Montessoriforbundet opprettet av Maria Montessori selv. Mer informasjon kommer her.

20. april: 6-12 Years Inspiration Day in Oslo Montessori School
Inspirasjonsdag arrangert av Waterpark Montessori, se her for mer informasjon.

 

JUNI

21.-23. juni: 0-6 Years Inspiration Days i Molde
Inspirasjonsdag arrangert av Waterpark Montessori, mer informasjon kommer her.

 

AUGUST

30. august – 1. september: 8th Nordic Montessori Conference i Uppsala
Hvert andre år arrangeres en nordisk montessorikonferanse. Arrangementet går på rundgang mellom Sverige, Danmark, Finland og Norge, og i 2024 er Sverige vertskap. Sted og dato er satt, mer informasjon vil komme på https://amimontessori.se/

 

2026

 

MAI

1.-4. mai: The 30th International Montessori Congress i Mérida i Mexico
Hvert fjerde år arrangerer Association Montessori Internationale (AMI) en internasjonal montessorikongress i samarbeid med en vertsorganisasjon. På grunn av utsettelser etter pandemien, blir neste kongress i 2026 i Mexico. Mer informasjon vil komme her.