Her finner du en oversikt over kurs, konferanser og andre arrangementer. Klikk på lenkene for mer informasjon. Savner du noe? Tips oss gjerne!

JANUAR

24-26. januar: Materiellkurs del 1 med Montessori Nord-Norge
Montessori Nord-Norge arrangerer kurs med Sarah Kennedy-Berge og Nicole Hermann på Tjeldsundbrua kro- og hotell. Kurset vil ha fokus på materiell for mellomtrinnet, og vil også passe for de som underviser på ungdomstrinnet. Meld deg på her.

Planlagt våren 2020: Økologiske skolehager og bærekraftig læring
Et kurs som kombinerer teori og praktisk arbeid og legger et grunnlag for økologiske hager i barnehager, skoler og gårder som driver sosialt/pedagogisk arbeid. Arrangeres av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, og gir 15 studiepoeng. Les mer her.

 

FEBRUAR

24. februar – 5. mars: AMI-assistentkurs på Bakkenteigen
Kurset egner seg for alle som arbeider eller ønsker å arbeide i montessoribarnehage eller -skole og som ikke har tatt montessori-lærerutdanning. Kurset arrangeres av Montessorisenteret, les mer og meld deg på her.

 

MARS

2-4. mars: Introduksjonskurs i dyreassisterte intervensjoner  i Ås
Er du interessert i hvordan dyr innvirker på læring, mestring, helse og livskvalitet? “Introduksjonskurs i dyreassisterte intervensjoner” vil gi deg som jobber med mennesker nye ideer og verktøy. Kurset gir 5 studiepoeng og arrangeres av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Les mer her.

13-15. mars: Kosmisk utdanning /uteskole på Gardermoen
Kurset er det samme som ble avholdt i september, og som fikk veldig gode tilbakemeldinger fra deltagerne. Kurset omhandler kosmisk utdanning med fokus på historiene. I utedelen får vi forslag til hvordan man kan drive uteskole. Kursholdere: Margarita Moreno, Sarah Kennedy-Berge og Nicole Hermann. Arrangør er Montessori Nord-Norge. Les mer og meld deg på her.

APRIL

17-19. april: Materiellkurs del 2 med Montessori Nord-Norge
Montessori Nord-Norge arrangerer kurs med Sarah Kennedy-Berge og Nicole Hermann på Tjeldsundbrua kro- og hotell. Kurset vil ha fokus på materiell for mellomtrinnet, og vil også passe for de som underviser på ungdomstrinnet. Kurset er en videreføring av del 1. Les mer og meld deg på her.

16.-20. april: AMI Annual General Meeting i Amsterdam
Årlig samling med montessoriorganisasjoner og -pedagoger fra hele verden i regi av Association Montessori Internationale (AMI). Les mer her.

 

MAI

25-26. mai: Skolevegringskonferansen 2020 på Gardermoen
Konferanse om skolefravær, tidlig innsats og om å fremme tilstedeværelse i skolen. Arrangør er JobbAktiv. Les mer om konferansen og påmelding her.

 

JULI

22. juli – 2. august: 2020 Educateurs Sans Frontiers Assembly i Montana i USA
Les mer om ESF og arrangementet her.

 

SEPTEMBER

11-13. september: 7th Nordic Montessori Congress i Bergen
Nordisk kongress med deltakere fra Finland, Sverige, Danmark og Norge. Foreløpig informasjon om program, priser og påmelding her.

 

DESEMBER

7-12. desember: Global Montessori Games 2020 i Drammen
Heltberg Private Gymnas Drammen er vertskap når Global Montessori Games arrangeres for andre gang. Arrangement for elever fra 14 til 17 år, les mer om arrangementet og påmelding her.

 

2021

 

JULI

16-19. juli: 29th International Montessori Congress i Bangkok
Hvert fjerde år arrangeres det internasjonal montessorikongress med deltakere fra hele verden. Denne gang i Bangkok i Thailand. Arrangørene vil legge ut informasjon på denne nettsiden.