Her finner du en oversikt over kurs, konferanser og andre arrangementer. Klikk på lenkene for mer informasjon. Savner du noe? Tips oss gjerne!

 

JANUAR

19. januar: Kurs for nybegynnere i IK-friskole
IK-friskole erstatter KFF-KSS, og er et system for internkontroll som pålagt i friskoleloven fra 1.1.2021. Du kan lese mer om kurs og påmelding her.

19. januar – 2. februar: Montessori at home for the 0-3 child – gratis online kurs for foreldre
Montessori Institute Prague arrangerer et gratis online kurs (1,5 time over tre dager) om hvordan foreldre kan skape et forberedt miljø som møter behovene til de minste barna. Kursholder er Heidi Philippart. Les mer og registrer deg her.

 

FEBRUAR

2. februar – 18. mars: AMI Assistants Course 0-3 Online
Kurset gir en grundig innføring i montessoripedagogikken, behovene for de minste barna og hvordan man skaper et montessorimiljø for 0-3. Egner seg godt for alle som jobber i en montessoribarnehage, men ikke har videreutdanning i montessoripedagogikk, foresatte etc. Kurset arrangeres av Maria Montessori Institute i London. Les mer her.

3. februar: Kurs for viderekomne i IK-friskole
IK-friskole erstatter KFF-KSS, og er et system for internkontroll som pålagt i friskoleloven fra 1.1.2021. Du kan lese mer om kurs og påmelding her.

24. februar – 15. mars: AMI Assistants Course 6-12 Online
Kurset gir en grundig innføring i montessoripedagogikken for aldersgruppen 6-12, og er svært nyttig for alle som jobber på en montessoriskole som lærer eller assistent. Kurset arrangeres av Maria Montessori Institute i London. Les mer her.

 

APRIL

9.-11. april: AMI Annual Global Meeting
AMIs årlige samling og konferanse. Mer informasjon om arrangementet kommer.

15. april: Kurs for nybegynnere i IK-friskole
IK-friskole erstatter KFF-KSS, og er et system for internkontroll som pålagt i friskoleloven fra 1.1.2021. Du kan lese mer om kurs og påmelding her.

20. april – 27. mai: AMI Assistants Course 3-6 Online
Kurset gir en grundig innføring i montessoripedagogikken og behovene for aldersgruppen 3-6. Kurset egner seg svært godt for alle som jobber i en montessoribarnehage, men ikke er montessoripedagoger, foresatte etc. Arrangør er Maria Montessori Institute i London. Les mer her.

23. april: Montessori Norges landsmøte
På grunn av koronapandemien blir Montessori Norges landsmøte i 2021 arrangert digitalt. Mer informasjon kommer.

 

MAI

10.-15. og 28.-30. mai: AMI 12-18 Assistant Certificate Course i Praha
Kurset gir en grunnleggende forståelse av montessoripedagogikken for aldersgruppen 12-18. Kursholer der Jenny Marie Höglund. Les mer her.

21.-22. mai: Montessori Europe Prague Congress 2021 i Praha
Tema er Creativity and critical thinking – preparing the child for the future. In Montessori classrooms for children of all ages these concepts are put into practice. Montessori Europe are working with Duhovka and the Czech Montessori community to bring you an exciting programme of keynotes, forums, workshops and an exhibition.
Mer informasjon kommer.

 

SEPTEMBER

10.-11. september: The 7th Nordic Montessori Conference i Bergen
Den nordiske montessorikonferansen som skulle vært arrangert i september 2020, blir nå arrangert i 2021. Mer informasjon om påmelding og program kommer.

 

OKTOBER

23-24. oktober: International Congress 150° Anniversary of Maria Montessori birth i Roma
Internasjonal kongress som markerer at det er 150 år siden Maria Montessori ble født. Konferansen skulle blitt avholdt i 2020, men ble flyttet til 2021. Les mer her.

 

DESEMBER

13-19. desember: Global Montessori Games 2020 i Drammen
Heltberg Private Gymnas Drammen er vertskap når Global Montessori Games arrangeres for andre gang. Arrangement for elever fra 14 til 17 år, les mer om arrangementet og påmelding her.

 

2022

 

JULI

27-30. juli: 29th International Montessori Congress i Bangkok
Hvert fjerde år arrangeres det internasjonal montessorikongress med deltakere fra hele verden. Konferansen skulle ha blitt arrangert sommeren 2021, men er utsatt på grunn av covid-19. Arrangørene vil legge ut informasjon på denne nettsiden.