Fordypningskurs 12. og 13. november 2022

12. og 13. november arrangerer Montessori Norge et fordypningskurs over to dager. Tema er lesing for aldersgruppen 0-6, og geometri for aldersgruppen 6-12.

Kurset er det som gjerne kalles en «refresher» på engelsk, og egner seg for montessoripedagoger og ansatte som har god kjennskap til montessoripedagogikken, den pedagogiske fagplanen for montessoribarnehagen og montessorilæreplanen. Etter en innledende felles del vil kursdeltakerne deles i to grupper; én for 0-6 og én for 6-12.

Felles del: Vilje, Motvilje og Selvdisiplin
Et utvidet blikk på viljestyrke i de to første utviklingstrinnene.

0-6: Hver nye leser kommer til lesing med en «ny» hjerne
Utforskning av montessorimateriell som støtter barnet på sin vei mot å bli en god leser gjennom arbeid med muntlig språk, lydleker, kreativ skriving, morfologi, grammatikk og dramatisering.

6-12: Psychogeometry
Et dypdykk i Maria Montessoris bok «Psychogeometry» og arbeid med geometri for utviklingen av et resonnerede sinn. Deltakerne må ta med passer, linjal, saks, lim og fargeblyanter.

Kursholdere er Carla Foster, universitetslektor ved videreutdanningen i montessoripedagogikk ved Universitetet i Sørøst-Norge, og Madlena Ulrich som er faglærer ved samme utdanning. Begge er AMI-trainere.

Kurset går fra kl. 9.00 til kl. 16.30 begge dager.

Sted: Comfort Hotel Runway på Gardermoen
Kurset vil arrangeres på hotellet og konferansesenteret Comfort Hotel Runway ved Oslo Lufthavn Gardermoen.

Adressen er Hans Gaarders veg 27, 2060 Gardermoen. Det går shuttle buss til og fra hotellet (billett kan kjøpes i f.eks Vy-appen) fra plattform 40 ved flyplassen.

Det vil ikke være mulig å følge kurset digitalt.

Pris og påmelding

Kurs to dager, inkludert lunsj: 3900 kroner

De som ønsker det kan delta på felles middag lørdag kveld, og overnatte på hotellet:
Tre retters middag lørdag kveld på hotellet: 565 kroner. Drikke er ikke inkludert.
Overnatting: 1 person i enkeltrom inkludert frokost: 1250 kroner per natt.

Kursavgift, middag og overnatting faktureres av Montessori Norge i forkant av kurset. Dersom kurset ikke skal betales av skole eller barnehage som er medlem i Montessori Norge, kan du skrive fakturaadresse inn i feltet for kommentarer.

Påmeldingsfrist: 15. oktober.
Påmelding er bindende.