Montessori Norge er ansvarlig for selskapets behandling av personopplysninger.

Vi lagrer følgende personopplysninger om våre privatmedlemmer og kunder;
Navn, adresse, evt. telefonnummer og e-postadresse. Vi lagrer i tillegg kjøpshistorikk.

Dersom du har deltatt på kurs arrangert av Montessori Norge som ansatt i en skole eller barnehage, har vi lagret navnet ditt, en e-postadresse for faktura og utsendelse av informasjon og eventuelle allergier.

Formål med behandlingen
Vi behandler opplysningene for å kunne gjennomføre våre forpliktelser etter avtale med deg.
Vi benytter også opplysningene for å kunne gi deg informasjon i forbindelse med ditt kjøp eller medlemskap via e-post, telefon, SMS.

Grunnlaget for behandlingen
Informasjon om navn, adresse, telefon, e-postadresse benyttes for å oppfylle kjøpsavtalen. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel Art 6 (b).

Dersom du har samtykket til det, bruker vi også e-postadressen til å sende deg nyhetsbrev. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss.

Innhenting av personopplysninger
Vi lagrer de personopplysningene du har avgitt på våre nettsider, på epost eller på telefonen i forbindelse med ditt kjøp eller innmelding som privatmedlem i Montessori Norge.

Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data" kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Vi bruker lokal lagring av data for å:

  • Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
  • Gi deg relevant og tilpasset innhold
  • Måle og analysere trafikken på nettsidene

Både Montessori Norge og våre underleverandører (for eksempel Idium AS som leverandører av denne nettsiden) lagrer data lokalt på din enhet. Eventuelle underleverandører er da underlagt databehandleravtaler og får ikke bruke dataene til annet enn å levere tjenesten vi har bestilt av dem.

Utlevering av opplysninger til tredjeparter
Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere personopplysninger til andre, med mindre vi er rettslig forpliktet til det.

Unntaket er dersom en av våre medlemsskoler eller -barnehager i sitt inntaksreglement krever at søkere er privatmedlem i Montessori Norge. Da vil vi bekrefte eller avkrefte medlemskapet overfor den enkelte skole/barnehage.

Når vi arrangerer kurs og konferanser sender vi ut deltakerliste med navn på deltakere og evt. hvilken organisasjon de representerer til kursholder og de andre påmeldte. Dersom du ikke ønsker at vi inkluderer deg på en slik liste, kan du gi oss beskjed ved påmelding.

For å kunne oppfylle våre forpliktelser etter avtalen utleveres nødvendige opplysninger til våre samarbeidspartnere, som vårt eksterne regnskapsbyrå Saga Regnskap og økonomi AS og trykkeriet på Oslo Kongressenter, som distribuerer trykksaker for oss. Ved kurs og konferanser sender vi deltakerlister med navn ved behov til arrangørsted (f.eks i forbindelse med hotellovernatting.)

Sletting av personopplysninger
Vi sletter informasjon om eventuelle allergier og andre sensitive opplysninger vi ikke lenger trenger for kursdeltakere etter at arrangementet er avviklet.

Opplysninger vi etter bokføringsloven er forpliktet til å bevare vil lagres i inntil 5 år, i henhold til lovens krav.

Rettigheter for den registrerte
Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger.

Det kan klages til Datatilsynet på behandling i strid med reglene.

Kontaktinformasjon
Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sende skriftlig til følgende adresser:

E-post: eirin.eikaas@montessorinorge.no

Montessori Norge
Postboks 1809 Vika
0123 Oslo