Fordypningskurs i montessoripedagogikk

Lørdag 14. og søndag 15. oktober arrangerer vi fordypningskurs i montessoripedagogikk på Gardermoen.

Dag 1:
Lørdag 14. oktober kl. 9.00 – 16.30:
Educational Neuroscience – et perspektiv på læring i et montessorimiljø

Kursholdere er Carla Foster, universitetslektor ved videreutdanningen i montessoripedagogikk ved Universitetet i Sørøst-Norge, og Madlena Ulrich som er faglærer ved samme utdanning. Begge er AMI- trainere.

«Educational neuroscience» er et voksende vitenskapelig felt som samler forskere innen kognitiv nevrovitenskap, utviklingskognitiv nevrovitenskap, pedagogisk psykologi, pedagogisk teknologi, utdanningsteori og andre relaterte disipliner for å tuforske samspillet mellom biologiske prosesser og utdanning.

Med utgangspunkt i boken Educational Neuroscience – the basics av Cathy Rogers og Michael S. C. Thomas, ser vi nærmere på menneskets tendenser og montessoripedagogiske prinsipper og praksis.

Dag 2:
Søndag 15. oktober kl. 8.30-16.00
Fordypning, ett alternativ for barnehage og ett for barneskole

Skole:
Carla Foster: Kosmisk utdanning er ikke en sjekkliste. Autentisk vurdering og observasjon for 6-12.
Vi skal se på hvordan vi hjelper barna til å bruke sine karakteristikker på selvevaluering og hvordan prinsippet «alle hjelper alle» fungerer for å oppnå kollektive mål innenfor grunnleggende ferdigheter. Vi kommer også inn på hvordan vi voksne skal bruke observasjon som grunnlag for evaluering, og hjelpe barna til å bruke observasjon som grunnlag for sin selvutvikling.

Barnehage:
Madlena Ulrich: Montessoripedagogikk innenfor den nasjonale rammeplanen for barnehager 0-6.
Vi ser nærmere på hvordan vi ivaretar og realiserer alle aspektene av montessoripedagogikken innenfor rammeplanens krav, for eksempel utforming av en årsplan som er i tråd med montessoripedagogikk.

Organisering og forhåndskunnskap
Fordypningskurset går over to dager, og tematikken på dag 2 knyttes sammen med det overordnede temaet for dag 1. Dag 1 er felles for alle, mens dag 2 er delt i to grupper, én for barneskole og én for barnehage.

Fordypningskurset retter seg mot pedagoger og ansatte i montessoribarnehager og -skoler. Normalt sett vil et fordypningskurs egne seg best for de med montessoriutdanning. Denne gangen er tematikken slik at vi mener kurset også passer for de som ikke har montessoriutdanning (ennå), men det kan være en fordel med grunnkurs/erfaring. Det er derfor åpent for alle.

Tematikken for dag 1 vil være relevant for alle i et montessorimiljø, enten du er leder, pedagog, assistent eller styremedlem. Det er derfor mulig å melde seg på kun dag 1. (Det er ikke mulig å melde seg på kun dag 2, fordi den forutsetter deltakelse på dag 1).

Det vil ikke være mulig å følge kurset digitalt.

Sted:
Kurset blir arrangert på Quality Airport Hotel Gardermoen.

Adressen er Lokevegen 7, 2067 Jessheim. Shuttlebuss S22 tur/retur Oslo Lufthavn Gardermoen går flere ganger i timen og stopper rett utenfor inngangen til hotellet. Billett kjøpes enten på automat utenfor hotellet eller på bussen.

Priser:
Fordypningskurs begge dager: 3600 kroner.
Fordypningskurs kun lørdag/dag 1: 2800 kroner.

De som ønsker det kan delta på felles middag lørdag kveld, og/eller overnatte på hotellet.
Valgfri middag lørdag kveld (dagens konferansemiddag):  600 kroner. Drikke er ikke inkludert.

Overnatting:
1 person i standardrom lørdag-søndag inkludert frokost:  1215 kroner.
1 person i standardrom tilsluttende/ekstra netter inkl. frokost: 1495 kroner.

Kursavgift, middag og overnatting faktureres av Montessori Norge i forkant av kurset. Dersom kurset ikke skal betales av skole eller barnehage som er medlem i Montessori Norge, kan du skrive fakturaadressen inn i feltet for kommentarer.

Påmeldingen er nå stengt. Hvis du likevel ønsker å delta, ta kontakt med oss på eirin@montessorinorge.no for å høre om vi har ledige plasser.
Påmelding er bindende, og vi gir ikke refusjon. Dersom du blir forhindret fra å delta, kan du sende noen andre i ditt sted. Gi oss beskjed, så endrer vi navn.