Montessori nr. 3 2019 er ferdig i trykken, og sendes nå ut til våre privatmedlemmer, medlemsskoler og -barnehager. I denne utgaven har vi besøkt vakre Krohnstad Montessoribarnehage i Molde, der kreativiteten blomstrer. Styrer og eier Edith Krohn Marleau, kunstner Toril Opdal og den franske landskapsarkitekten og treskjæreren Olivier Ledoux skaper et særegent og estetisk miljø for barna, både ute og inne.

Det handler også om fotball og montessoripedagogikk. Fra en tidligere talentutvikler i Ajax kommer nemlig denne påstanden: Montessoripedagogen er den beste fotballtreneren! Nå setter Montessori Football opp kurs og workshops over hele verden.

I Girona har Sarah Kennedy-Berge, pedagogisk leder i Waterpark Montessori International,  møtt en spansk matematikkprofessor som gjennom et langt liv har samlet og utarbeidet didaktisk matematikkmateriell for barn. En av hennes inspirasjonskilder er Maria Montessori – og sunn fornuft og rettferdighet.

Carla Foster, AMI-trainer og høgskolelektor ved videreutdanningen i montessoripedagogikk ved USN, skriver om hva som er hjemmearbeid i montessoriskolen, og tips til hvordan foresatte kan støtte barnas utvikling hjemme.

Vi skal også innom Davinas barnehave i Oslo som feiret 30 år i høst med en stor jubileumsfest. Faktisk er det hele 40 år hvis man regner helt fra starten. Og har du noen gang tenkt på hvor ideologisk like folkehøgskolen og montessoriskolen er? Det slo tidligere rektor ved Holmestrand Internasjonale Montessoriskole Angelina K. Christiansen, da hun startet i ny jobb i Folkehøgskoleforbundet.

Om magasinet
Montessori er både et fag- og medlemsblad som sendes ut fire ganger i året til alle skoler, barnehager, foreninger og privatpersoner som er medlem i Montessori Norge.

Dersom du ønsker å abonnere på bladet, kan du melde deg inn ved å fylle ut skjemaet i lenka under. Et privatmedlemskap koster 375 kroner i året.

Bli medlem