Vi ønsker velkommen til lederkonferanse for montessoriskolene og -barnehagene mandag 11. og tirsdag 12. november. Årets konferanse er på Park Inn by Radisson på Gardermoen, i gangavstand til flyplassen.

Påmelding
Har du fortsatt ikke meldt deg på? Bruk skjemaet nederst på denne siden. Vi kan ikke lenger garantere ledig hotellrom, men sjekker kapasitet på hotellet fortløpende etter hvert som påmeldinger kommer inn. Påmelding er bindende.

Nettverk og samarbeid
I år har vi lagt enda mer vekt på å bruke konferansen til samarbeid, nettverk og erfaringsdeling for lederne. Vi har valgt ulike tema, og i påmeldingsskjemaet velger du selv hvilken gruppe du ønsker å delta i. Gruppene ledes av Montessori Norge, og arbeidet i de ulike gruppene vil bli delt med alle. Vi oppfordrer alle til å velge gruppe etter både interesse og kompetanse.

Montessori Norge har nylig inngått avtale med Heutink International, og vil ha stand med salg av montessorimateriell fra Nienhuis Montessori. Vi tilbyr 10% rabatt til deltakere som bestiller materiell på vår stand i løpet av konferansen.

Program
(med forbehold om endringer)

Mandag 11. november: Kl. 10.00 – 16.00

Før lunsj:

 • Camilla Stoltenberg: Kjønnsforskjeller i skolen og barnehagen
  Camilla Stoltenberg er leder for Stoltenbergutvalget og deres ekspertutredning om kjønnsforskjeller i skoleprestasjoner (2019).
 • Informasjon fra Montessori Norge
 • Samarbeidsøkt i grupper (se tema lenger ned)

Etter lunsj:

 • Samarbeidsøktene fortsetter
 • Nytt fra Utdanningsdirektoratet.

Kl. 19.00 Festmiddag

Tirsdag 12. november: Kl. 9.30 – 15.00

Før lunsj:

 • Nassima Dzair: Vår fremtid, mitt ansvar
  InterBridge gir barn og unge muligheten til å utvikle seg selv, og positivt påvirke lokalmiljøet og samfunnet som helhet. Det gjelder også montessoriledere! En workshop i å lede seg selv og gjøre en forskjell.
 • Anne Lindboe: Fremtiden for montessoribarnehager
  Anne Lindboe er tidligere barneombud og nå direktør i Private Barnehagers Landsforbund.

Etter lunsj:

 • Informasjon fra Montessori Norge
 • Presentasjon av arbeidet som ble gjort i samarbeidsøktene mandag.

 

Tema for samarbeid:

 1. Likestilling/kjønnsforskjeller i Montessori
  Hva er våre styrker og svakheter i Montessori, og hvordan kan vi jobbe med kjønnsforskjeller i våre barnehager og skoler?
 2. Kommunikasjon
  Hvordan kan skoler og barnehager bidra til god kommunikasjon om Montessori? Vi tar utgangspunkt i Montessori Norges arbeid de siste årene med kommunikasjonsstrategi, og jobber med konkrete tiltak.
 3. Arbeidstid skole
  Vi tar utgangspunkt i dagens Skoleavtale, og ser på praksis og gode løsninger/forslag når det gjelder arbeidstid i montessoriskoler. Hva er det optimale for montessoriskoler?
 4. Arbeidstid barnehage
  Vi tar utgangspunkt i dagens Barnehageavtale og ser på praksis og gode løsninger/forslag når det gjelder arbeidstid i montessoribarnehager. Hva er det optimale for montessoribarnehager?
 5. 7. trinn
  Barn eller ungdom? I montessoripedagogikken er tolvåringene en del av ungdomstrinnet. Hvordan løser vi det?

 

Priser:

Konferanse, overnatting og middag: 3300 kroner per person i enkeltrom, 3000 kroner per person i dobbeltrom.
Inkludert: Konferanse mandag og tirsdag med lunsj, festmiddag mandag kveld (drikke til festmiddag er ikke inkludert), én overnatting på konferansehotellet fra mandag til tirsdag (inkl. frokost tirsdag morgen).

Konferanse 1 dag inkludert lunsj: 1200 kroner.

Festmiddag mandag kveld: 500 kroner.
Drikke må kjøpes separat.

Ønsker du en ekstra overnatting? Dette må bookes direkte med hotellet. Gi beskjed om at du skal overnatte på vår konferanse, slik at du får beholde det samme rommet.