To gratis webinar 23. mai: Robuste barn i skolen og det forberedte miljøet i barnehagen

Hvordan skaper vi robuste barn som får rett motstand til rett tid? Og hva mener vi med «et forberedt miljø» i barnehagen, og hvorfor er det så viktig?

Tirsdag 23. mai arrangerer vi to webinar for foresatte og ansatte i montessoribarnehager- og skoler. Hvert webinar varer ca. én og en halv time, og det blir tid til spørsmål og dialog i etterkant.

Webinarene er gratis og åpne for alle, men du må registrere deg på forhånd.

Kl. 15-17: Hvordan skaper vi robuste barn, og hvorfor er 6-12 år en perfekt alder for å øve på dette?

Thor K. Litleskare. Foto: Tomas Moss

Et montessorimiljø for aldersgruppen 6-12 år er en god arena for å øve på sosiale og faglige ferdigheter, konflikthåndtering og hvordan vi er sammen i et fellesskap. De kan prøve og feile, øve og mestre, og de tåler kanskje mer enn vi tror!

Thor K. Litleskare er montessoripedagog med lang erfaring med aldersgruppen 6-12 år, og med et sterkt engasjement for viktigheten av å jobbe med robusthet, dyder og det å skape gode fellesskap der barna kan øve og utvikle seg i trygge rammer – men også bli utfordret akkurat passe mye!

Webinaret er gratis, men krever forhåndsregistrering. Webinaret foregår via Zoom, og du registrerer deg ved å følge lenken:

Registrer deg på forhånd her:
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwtf-2upj0qHtCQogKR6cwtNicQWBXULLlX

Etter registrering vil du motta en bekreftelse med en påkoblingslenke. Denne trykker du på før webinaret starter, og du blir da stående i et venterom til vertskapet slipper alle inn samtidig kl. 15.

Kl. 19-21: Betydningen av et forberedt miljø i montessoribarnehagen

Jennifer Varbanov. Foto: Jo E. Brenden

I montessoribarnehagen snakker vi ofte om «det forberedte miljøet». Hva menes egentlig med dette? Hvordan skaper montessoribarnehagene et miljø der barn kan utvikle seg optimalt på alle områder, enten det gjelder å mestre ferdigheter eller i deres sosiale og emosjonelle utvikling. Hvordan hjelper vi barnet i arbeidet med å bygge seg selv og sin personlighet, og hvorfor er dette viktig akkurat i denne fasen?

I dette webinaret vil Jennifer Varbanov ta oss gjennom betydningen av det forberedte miljøet, og hvordan alt vi gjør i en montessoribarnehage henger sammen og er med på å danne det viktige grunnlaget for barns utvikling i denne perioden.

Jennifer har mange års erfaring som montessoripedagog, montessorileder og montessoritrainer. Nå er hun blant annet faglig leder i Bambini montessoribarnehage, leder videreutdanningen i montessoripedagogikk for barnehage på Duhovka Institute og nestleder i Montessori Norge.

Registrer deg på forhånd her:
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMkduyrqjMuHtL7RR_-9EjwJDrmMZyc5-JU

Etter registrering vil du motta en bekreftelse med en påkoblingslenke. Denne trykker du på før webinaret starter, og du blir da stående i et venterom til vertskapet slipper alle inn samtidig kl. 19.